Grčka: Zakon protiv siromaštva

Izvor: Studio B, 18.Mar.2015, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Zakon protiv siromaštva

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da će njegova vlada ispuniti predizborno obećanje o okončanju oštrih budžetskih rezova.

Cipras je to rekao u parlamentu pre nego što su poslanici odobrili zakon protiv siromaštva, što je prvi zakonski paket levičarske vlade koja je izabrana 25. januara.

Grčki premijer bi sutra na marginama samita EU trebalo da se sastane s nemačkom kancelarkom Angelom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Merkel, francuskim predsednikom Fransoa Olandom, predsednikom Evropske centralne banke Mariom Dragijem i predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom.

Grčka ima poteškoće da otplati prolećnu ratu za kredite, i zasad nije uspela da ubedi kreditore da puste deo programa pomoći, pošto oni insistiraju na detaljnoj listi planiranih reformi.

"Neka oni zadrže svoje pretnje za tamo gde rade, a ne da prete ovoj vladi i, još važnije, ne ovom narodu", rekao je Cipras na kraju 30-minutnog govora koji su poslanici pozdravili aplauzom.

"Jednostavno: nećemo odustati od obaveza koje smo prihvatili", rekao je Cipras. Zakon protiv siromaštva, koji je predložen uprkos protivljenju kreditora, ima za cilj da obezbedi pomoć u vrednosti od 200 miliona evra za domaćinstva u kojima nema zaposlenih i za koja se smatra da su u "ekstremnom siromaštvu".

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.