Grčka: U poteri na granici poginule tri osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2012, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: U poteri na granici poginule tri osobe

ATINA -

Dva ilegalna imigranta i najverovatnije njihov švercer poginuli su danas na severu Grčke pokušavajuću da izbegnu policijske kontrole i kontrolni punkt Fronteks, pogranične agencije EU, saopštile su danas policijske vlasti.

Pripadnici policije i Fronteksa ganjali su ilegalne imigrante na graničnom prelazu Likofos, na grčko-turskoj granici, kada se vozilo imigranata "prevrnulo i zapalilo", kaže se u policijskom saopštenju.

Šest osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bez dokumenata prebačeno je u obližnju bolnicu od kojih je dvoje bilo mrtvo.

Vatrogasci su pronašli ugljenisano telo vozača za koga policija misli da se bavio trgovinom imigranata, prenosi AFP.

Grčka je glavni ulazni punkt u Evropsku uniju za ilegalne imigrante iz Turske i sa Bliskog istoka.

Prošle godine je uhapšeno oko 100.000 ljudi zbog ilegalnog ulaska ili boravka u Grčkoj, a grčke vlasti trenutno razmatraju oko 30.000 azilantskih zahteva.

U međuvremenu danas je u Grčkoj otvoren prvi od tridesetak pritvornih centara za ilegalne imigrante.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.