Grčka: Razum da prevlada u MKD

Izvor: B92, 11.Maj.2015, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Razum da prevlada u MKD

Grčko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da eskalacija tenzija u Makedoniji potvrđuje da postoje ozbiljni problemi kod suseda, javili su grčki mediji.

Osim toga, ministarstvo inostranih poslova Grčke istaklo je da sada treba da prevlada uzdržanost, razum i dijalog.

"Nažalost, eskalacija tenzija u Makedoniji potvrđuje ono što smo više puta rekli - da postoje ozbiljni problemi u našoj susednoj zemlji, problemi u vezi sa funkcionisanjem vladavine prava, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poštovanja ljudskih prava, sprovođenje Ohridskog međuetničkog sporazuma, poštovanje principa dobrosusedskih odnosa i deficit demokratije", rekao je portparol grčkog ministarstva Konstantinos Kutras.

Politički vrh u Skoplju, smatra zvanična Atina, trebalo bi da se fokusira na otklanjanje ovih problema, pokazujući duh samokritike i konsenzusa, umesto da traži žrtvenog jarca i okrivljuje druge za zastoj u evroatlantskim perspektivama - koje Grčka iskreno i čvrsto podržava.

Grčka izražava svoju tugu i duboke saučešće porodicama žrtava najnovije krize uz nade da će se dokazati da je to bio izolovan fenomen, navodi Kutras.

"Ono što sada treba da se prevlada je uzdržanost, razum i dijalog", poručio je Kutras na pitanje novinara povodom jučerašnjeg saopštenja predsedednika Makedonije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grčka: U Makedoniji da prevlada uzdržanost, razum i dijalog

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2015

Grčko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da eskalacija tenzija u Makedoniji potvrđuje da postoje ozbiljni problemi kod suseda i da sada treba da prevlada uzdržanost, razum i dijalog, javili su večeras grčki mediji..."Nažalost, eskalacija tenzija u Makedoniji potvrđuje ono što smo više...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.