Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Dec.2014, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Putnici evakuisani sa trajekta zbog požara

Trajekt sa 466 ljudi, koji je saobraćao od grčke luke Patras do Ankone u Italiji, u nedelju ujutru je evakuisan zbog požara koji je izbio na palubi za motorna vozila, ali nema izveštaja o eventualno povređenima.

Brodovi koji su bili u blizini dobili su instrukcije da preuzmu putnike i članove posade sa trajekta Norman atlantik (Norman Atlantic), zapadno od ostrva Krfa, rekao je grčki ministar pomorske trgovine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Miltijadis Varviciotis.

On je kazao da je do sada 35 putnika transportovano u čamcima za spasavanje do obližnjeg grčkog trajekta, dodavši da su napori spasavanja prilično otežani zbog veoma jakog vetra.

"Ovo je komplikovana misija spasavanja... Vidljivost je slaba a vremenski uslovi teški, ali smo mirni jer ima dobar broj brodova u blizini", rekao je Varviciotis.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ministar pomorstva Grčke: Uslovi za izvođenje spasilačke operacije su veoma složeni

Izvor: Vostok.rs, 28.Dec.2014

28.12.2014. -..Operacija za spasavanje putnika zapaljenog, pored Kerkire, trajekta Norman Atlantic su veoma složena, izjavio je ministar pomorstva Grčke Miltiadis Varviciotis..."Operacija je veoma složena. Mi smo poslali sve moguće snage. Radimo sve što je moguće za spasavanje putnika. Optimisti...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.