Grčka: Prekinut štrajk, otvoreni svi prelazi

Izvor: S media, 15.Okt.2011, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Prekinut štrajk, otvoreni svi prelazi

Svi granični prelazi na makedonsko-grčkoj granici otvoreni su pošto su grčki carinici prekinuli štrajk, koji je trebalo da traje do 24. oktobra, javili su danas makedonski mediji.

Makedonske pogranične službe navode da je sav saobraćaj sa Grčkom normalizovan - teretni, putnički i železnički - pošto su carinici blokadu prekinuli kasno sinoć.

Makedonija: Proglasiti bankrot Grčke >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Širom sveta protesti "Ogorčenih"

Blokirana makedonska granica

Grčki carinici su, naime, prekinuli štajk pošto je sud u Atini, koji je na zahtev ministarstva finansija utvrđivao da li je odluka o stupanju štrajk protivzakonita, zatražio od carinika da se vrate na posao, jer u suprotnom će slediti kazne u visini od 1.000 evra.

Grčki javni prevoz je proteklih dana gotovo paralisan zbog štrajka zaposlenih, dok sindikati pozivaju na generalni štrajk 19. oktobra.

Štrajku su se juče priključili kontrolori leta i carinici na najprometnijim graničnim prelazima.

Dve vodeće sindikalne konferederacije u javnom i privatnom sektoru zakazale su 48-časovni generalni štrajk za 19. oktobar, koji će, kako se najavljuje, paralisati zemlju.

Najnovije bolne mere štednje smanjiće plate u javnom sektoru, ostaviti oko 30.000 vladinih službenika bez plate, smanjiti prag za oporezivanje prihoda za sve Grke i smanjiti plate i penzije.

S druge strane, grčka vlada je primorana da sprovodi mere štednje kao preduslov za dobijanje 110 milijardi evra međunarodnog kredita za servisiranje budžetskog deficita.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoreni svi prelazi na makedonsko-grčkoj granici

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Okt.2011

SKOPLJE - Grčki carinici prekinuli štrajk, koji je trebalo da traje do 24. oktobra

Nastavak na SEEbiz.eu...

GRCI PREKINULI ŠTRAJK, OTVORENI SVI GRANIČNI PRELAZI

Izvor: Kurir, 15.Okt.2011

SKOPLJE - Svi granični prelazi na makedonsko-grčkoj granici otvoreni su pošto su grčki carinici prekinuli štrajk koji je trebalo da traje do 24. oktobra, javili su makedonski mediji...Makedonske pogranične službe navode da je sav saobraćaj sa Grčkom normalizovan - teretni, putnički i železnički...

Nastavak na Kurir...

Otvoreni granični prelazi prema Grčkoj

Izvor: Šumadija Press, 16.Okt.2011, 12:07

Grčki carinici prekinuli su štrajk, te je saobraćaj na sva tri granična prelaza na makedonsko-grčkoj granici Bogorodica, Medžitlija i Stari Dojran normalizovan, kako za putnička tako i za teretna vozila.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.