Izvor: S media, 21.Mar.2012, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Povećan broj rasističkih napada

Komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice i grčke grupe za zaštitu ljudskih prava izrazile su danas zabrinutost zbog porasta rasističkih napada u Grčkoj.

Ove organizacije su saopštile da je pilot-program za praćenje takve vrste nasilja registrovao zabrinjavajuće trendove, uključujući i napade radikala koji patroliraju ulicama Atine sa psima, preneo je AP.

MMF: Grčka nema prava na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << grešku

Lažne penzije ojadile Grčku

MMF odobrio 28 milijardi evra pomoći za Grčku

Od oktobra prošle do januara ove godine zabeleženo je više od 80 napada, a 12 žrtava je ozbiljno povređeno, rekli su predstavnici UNHCR i grčki aktivisti. Oni su naveli da grčke vlasti ne pokazuju interesovanje za rasvetljavanje rasističkih napada od kojih su u neke umešani i pripadnici policije.

Predsednik Nacionalnog komiteta za ljudska prava Kostis Papajoanu je rekao da je aktuelna finansijska kriza u zemlji još više pogoršala problem.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.