Grčka: Potonuo jedrenjak kod Krita, traga se za nestalima

Izvor: B92, 22.Jul.2021, 23:30

Grčka: Potonuo jedrenjak kod Krita, traga se za nestalima

U Grčkoj traje potraga za migrantima koji su nestali nakon što je njihov jedrenjak potonuo kod Krita, saopštilo je danas grčko Ministarstvo brodarstva.

Obližnji brod uočio je jedrenjak pošto je poslao signal za pomoć i javio da je počeo da tone nekih 60 nautičkih milja jugoistočno od Krita, preneo je Rojters.

Do sada je spaseno oko 36 migranata, dok su helikopter, dva broda obalske straže i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugi čamci koji su plovili u tom području učestvovali u akciji traganja i spasavanja po jakom vetru.

Migranti su rekli da se u jedrilici nalazilo ukupno 45 ljudi, saopštilo je Ministarstvo.

Na stotine hiljada migranata i izbeglica koristi Grčku kao glavni ulaz u Evropu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Potonuo jedrenjak, traga se za nestalima

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2021, 08:06

ATINA - U Grčkoj traje potraga za migrantima koji su nestali nakon što je njihov jedrenjak potonuo kod Krita, saopštilo je grčko Ministarstvo brodarstva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.