Grčka: Počeo dvodnevni štrajk

Izvor: B92, 19.Mar.2014, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Počeo dvodnevni štrajk

Atina -- Zaposleni u javnom sektoru u Grčkoj, uključujući bolničko i nastavno osoblje, počeli su dvodnevni štrajk protiv strogih mera štednje.

Istovremeno su sindikati za danas najavili protestnu šetnju kroz centar Atine.

Sindikat Adedi - savez sindikata javnog sektora, optužio je grčku vladu, koju predvode konzervativci, da je zauzela suviše pasivan stav u najnovijoj rundi pregovora sa kreditorima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završenoj u ponedeljek.

Sindikati su gnevni i zbog planova o smanjenju potrošnje u okviru kojih je predviđeno otpuštanje hiljada radnika u državnom sektoru.

Grčki premijer Antonis Samaras kaže da sporazum postignut u ponedeljak ne zahteva nikakve nove mere štednje, prenosi AP.

Ta zemlja od sredine 2010. zavisi od novca drugih evropskih zemalja i Međunarodnog monetarnog fonda. Isplata kredita zavisi od toga da li će Atina ispuniti čitav niz budžetskih ciljeva i sprovesti ekonomske reforme.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: Počeo dvodnevni štrajk

Izvor: Akter, 19.Mar.2014

Zaposleni u javnom sektoru u Grčkoj, uključujući bolničko i nastavno osoblje, počeli su dvodnevni štrajk protiv strogih mera štednje

Nastavak na Akter...

Novi dvodnevni štrajk u Atini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Mar.2014, 08:06

U Atini je drugi dan 48-satnog štrajka zaposlenih u javnom sektoru Grčke zbog najave otpuštanja hiljada ljudi iz državne službe po zahtijevu Evropske unije i MMF-a. Ovo je drugi protest sindikata tih radnika u posljednjih sedam dana, poslije jednodnevnog protesta 12. marta kada je 5.000 zaposlenih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.