Grčka: Pismo-bomba poslata policajcu zapalila poštu

Izvor: Blic, 03.Jul.2013, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Pismo-bomba poslata policajcu zapalila poštu

Pismo-bomba, koji su italijanski radikalni anarhisti poslali visokorangiranom grčkom policajcu, zapalilo je danas poštu u Grčkoj, i to u delu objekta gde se sortiraju pristigle poštanske pošiljke. Na sreću, povređenih nema.

Grčka policija saopštila je da je koverat iz Italije, sa improvizovanom eksplozivnom napravom, bio adresiran na visokog grčkog policijskog zvaničnika i da je bomba, očigledno, aktivirana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada je koverat slučajno ispao na pod službeniku pošte severno od Atine.

Sličan slučaj dogodio se pre dve godine kada je italijanska Neformalna anarhistička federacija uputila tadašnjem grčkom ministru pravosuđa i upravniku jednog dobro čuvanog grčkog zatvora, pismo-bombom kako bi anarhisti izrazili solidarnost sa grčkim kolegama iz organizacije Zavera vatrenog jezgra.

Ta grčka anarhistička organizacija slala je pakete-bombe evropskim liderima i ambasadama i sprovodila bombaške napade i podmetanje požara pre tri godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: Pismo-bomba za policajca zapalilo poštu

Izvor: Mondo, 03.Jul.2013

Pismo-bomba koje su poslali italijanski radikalni anarhisti visokorangiranom grčkom policajcu, zapalilo je danas..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.