Grčka: Optuženo šest osoba za terorizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2010, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Optuženo šest osoba za terorizam

ATINA -

Ukupno šest osoba, pet muškaraca i jedna žena, optuženo je u Grčkoj za pripadnost terorističkoj organizaciji i posedovanje vatrenog oružja i eksploziva i svi treba da se pojave u sudu u utorak.

Optužene osobe su uhapšene u policijskim racijama ovog vikenda u Atini i na Kritu.

U optužnicama se ne identifikuje njihova teroristička organizacija, ali prethodni nalozi za hapšenje dvoje osumnjičenih povezuju ih sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grčkom radikalnom anarhističkom grupom "Zavera vatrenih ćelija", podseća agencija AP.

Šef grčke policije Lefteris Ikonomu izjavio je danas da balistički nalazi oružja zaplenjenog tokom jučerašnjih racija nisu dosad utvrdili povezanost osumnjičenih za bilo koji poznati teroristički napad, a da se nastavlja veštačenje za identifikaciju sa drugim krivičnim delima, kao i drugog dokaznog materijala.

Policija pretpostavlja da će racije dovesti u vezu "Zaveru vatrenih ćelija" sa "Sektom revolucionara", drugom grčkom radikalnom grupom, koja je najnasilnija. Ta grupa je počinilac ubistva jednog policajca, koji je obezbeđivao svedoka na suđenju za terorizam u junu prošle godine, kao i jednog istraživačkog novinara u julu ove godine.

"Sekta revolucionara" pojavila se posle velikih nereda izazvanih ubistvom 15-godišnjeg učenika Aleksisa Grigoropulosa u atinskom kvartu Eksarhiji 6. decembra 2008. godine, podseća agencija ANA.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužnice za terorizam u Grčkoj

Izvor: RTS, 06.Dec.2010

Podignuta optužnica za terorizam protiv šest osoba koje su za vikend uhapšene u Atini i na Kritu. Optuženi se povezuju sa anarhistima iz grupe "Zavera vatrenih ćelija", koji su povezani sa nasilnom "Sektom revolucionara", osumnjičenom za ubistvo jednog policajca i novinara. ..Ukupno šest osoba,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.