Grčka: Odobrena ekshumacija kraljice Aleksandre

Izvor: NaDlanu.com, 08.Maj.2013, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Odobrena ekshumacija kraljice Aleksandre

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke saopštilo je danas da je, na zahtev porodice Karađorđević, odobrilo ekshumaciju supruge poslednjeg jugoslovenskog kralja Petra II, kraljice Aleksandre.

U saopštenju ministarstva se navodi da je odluka doneta u saglasnosti sa Vladom Srbije.Ministarstvo spoljnih poslova Grčke će organizovati prebacivanje posmrtnih ostataka kraljice Aleksandre u Srbiju, gde će ona biti sahranjena u porodičnoj grobnici, navodi se u saopštenju.Kraljica Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je bila grčka princeza, a za kralja Petra II Karađorđevića se udala u martu 1944. godine i, iako je bila kraljica Jugoslavije, nikada nije kročila na jugoslovensko tlo.Umrla je 30. januara 1993. godine u Velikoj Britaniji.Izvor: FoNet, Novosti

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Stižu zemni ostaci kraljice Aleksandre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2013, 03:41

Zemni ostaci kraljice Aleksandre Karađorđević, supruge poslednjeg jugoslovenskog monarha Petra Drugog Karađorđevića, biće danas preneti iz Grčke u Srbiju, najavila je porodica Karađorđević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.