Grčka – Nigerija 2:1

Izvor: Politika, 17.Jun.2010, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka – Nigerija 2:1

Blumfontejn, 17. juna – Grci, konačno, na svetskim prvenstvima dadoše gol (uz nenamernu pomoć protivnika), zatim primiše poklon od protivničkog golmana (razume se, takođe, nenameran) i tako iskoristiše igrača više i dođoše da prve pobede. Zasluženo su savladali Nigeriju s 2:1 (1:1), koja je povela s 1:0, a onda bezmalo ceo sat igrala s igračem manje.

Prelomni trenutak na utakmici dogodio se u 33. minutu. Kaita je šutnuo Torisidisa i zbog toga je Nigerija ostala s >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << desetoricom. U tom trenutku je njegova reprezentacija imala i igru, a i vođstvo koje joj je iz slobodnog udarca u 16. minutu doneo Uče.

Grci su iskoristili inicijativu koja su dobili ni krivi, ni dužni. Salpingidis je pucao s ivice šesnaesterca, Haruna je podmetnuo nogu i promenio putanju lopti, pa je ona, umesto u levi ugao, gde se bacio Enjeama, otišla u suprotnu stranu.

U 59. minutu su Grci mogli da povedu, a u protivnapadu su Nigerijci dva puta imali priliku da vrate prednost. Prvo je Jobo glavom na pet metara od svog gola idealno spustio loptu protivničkom igraču za koga je upravo on bio zadužen. Gekas je primio poklon i onda raspalio iz sve snage pravo u – golmana.

Usledio je nezadrživ napad Nigerije. Sam pred golmanom se našao Aijegbeni, ali je Corvas odlično odbranio. Lopta se odbila do Obasija, koji nije znao šta da radi s njom i posle nečega što nije bilo ni šut, ni prijem, otišla u gol-aut.

Pobednik je odlučen u 71. minutu. Ciolas je tukao s dvadesetak metara, lopta je išla pravo u golmana Nigerije, ali je on hteo da je uhvati mimo „procedure”, pa mu se odbila od šaka. Natrčao je Torosidis i doneo Grčkoj pobedu i nadu.

Stadion: Fri stejt. Gledalaca: 31.593. Sudija: Ruiz (Kolumbija). 0:1 Uče (16), 1:1 Haruna autogol (43), 2:1 Torosidis (71). Žuti kartoni: Papastatopulos, Ciolis, Samaras (Grčka) i Obasi (Nigerija). Crveni karton: Kaita (Nigerija) u 33.

GRČKA: Corvas, Vintra, Kirijakos, Papadopulos, Torosidis, Papastatopulos (od 36. Samaras), Kacuranis, Ciolis, Salpingidis, Karagunis – Gekas (od 80. Ninis). Selektor: Rehagel (Nemačka).

NIGERIJA: Enjeama – Odija, Šitu, Jobo, Taivo (od 55. Ečidžile, od 77. Afolabi) – Haruna, Etuhu, Kaita, Uče – Odemvingi (od 46. Obasi), Aijegbeni. Selektor: Lagerbek (Švedska).

Tabela B grupe

Argentina

2

2

0

0

5:1

6

J. Koreja

2

1

0

1

3:4

3

Grčka

2

1

0

1

2:3

3

Nigerija

2

0

0

2

1:3

0

objavljeno: 17/06/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.