Grčka: Lagard u pravu, tajimo porez

Izvor: B92, 08.Jun.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Lagard u pravu, tajimo porez

Atina -- Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard bila je u pravu kada je pozivala Grke da plaćaju poreze.

To bi, naime, moglo da pomogne u rešavanju trenutnih teškoća Atine, izjavio je glavni poreski istražitelj u Grčkoj Nikos Lekas.

"Svim srcem se slažem sa gđom Lagard", rekao je Lekas.

On objašnjava da "izbegavanje poreza u Grčkoj vredi od 12 do 15 odsto bruto domaćeg proizvoda. To je 40 do 45 milijardi evra svake godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ako bismo uspeli da prikupimo čak i samo polovinu te sume, problemi Grčke bili bi rešeni".

Međutim, da bi to bilo ostvareno, mora postojati politička volja, naveo je on, dodajući da su "naši političari počeli to da shvataju".

Lagard je u prošlomesečnom intervjuu za britanski list Gardijan rekla da ne saoseća mnogo sa narodom Grčke, već je više brine položaj gladne dece u afričkom regionu Sahel.

Direktorka MMF-a je ocenila da bi Grci mogli sami sebi da pomognu "kada bi svi plaćali poreze", što je razljutilo mnoge u Grčkoj, a na Fejsbuk stranici Lagardove osvanulo je oko 10.000 poruka, od kojih je veliki broj nepristojne sadržine.

Ona se nakon toga izvinila zbog pogrešnog tumačenja njenih komentara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčki poreznici: Lagardova je ipak u pravu

Izvor: Mondo, 08.Jun.2012

Direktorka MMF, prozivana jer je Grke ukorila zbog neplaćanja poreza, ne greši jer se u Grčkoj utaji do 45 milijardi evra godišnje, priznaju tamošnji poreznici.

Nastavak na Mondo...

Plaćanje poreza spas za Grke

Izvor: Kurir, 09.Jun.2012, 06:02

Istražitelj Nikos Lekas tvrdi da bi Grci redovnom uplatom državnog poreza sakupili 45 milijardi evra godišnje, što bi bilo dovoljno za postepeni oporavak..ATINA - MMF je u pravu...Glavni poreski istražitelj u Grčkoj Nikos Lekas kaže da bi Grci redovnim plaćanjem poreza uspeli da izvuku zemlju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.