Grčka: Evakuacija kampa Idomeni

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Mar.2016, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Evakuacija kampa Idomeni

Grčka je počela evakuaciju migranata iz kampa Idomeni pošto je usporen priliv izbjeglica na ostrva u Egejskom moru, izjavili su u subotu zvaničnici.

Izvori iz lokalne policije izjavili su da je osam autobusa iz Idomenija prebacilo oko 400 izbjeglica u druge kampove.

Više od deset autobusa čeka da se ukrcaju migranti, koji ne žele da napuste Idomeni, čija je granica zatvorena početkom mjeseca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
"Ljudi koji nemaju nade i novca, možda će otići, ali ja imam nadu da će se nešto možda desiti sutra, pa i danas", rekla je Fatema Ahmed iz Iraka, čiji je 13-godišnji sin u Njemačkoj, a tri kćerke su u kampu sa njom.

Kamp uglavnom napuštaju roditelji sa djecom, koja više ne mogu da budu u teškim uslovima.

Portparol grčke agencije SOMP, koja vrši koordinaciju odgovora Atine na izbjegličku krizu, Jorgos Kiricis rekao je da će operacija evakuacije Idomenija dobiti na intenzitetu u ponedjeljak.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.