Grčka: Bomba ispred kancelarije bivšeg premijera

Izvor: S media, 03.Apr.2012, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Bomba ispred kancelarije bivšeg premijera

Ispred kancelarije bivšeg grčkog premijera Kostasa Simitisa (75) eksplodirala je danas zapaljiva naprava, saopštio je policijski izvor.

Atentat se dogodio na petom spratu zgrade u centru prestonice, oko 18 sati, dodao je ovaj izvor i kazao da niko nije povređen.

Vojna parada u Atini uz maksimalne mere bezbednosti

Grčka: Povećan broj rasističkih napada

MMF: Grčka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nema prava na grešku

Vatrogasci su razvalili vrata Simitisove kancelarije, ali unutra nije bilo nikog, prenela je grčka televizija Skaj.

Simitis je u dva navrata bio premijer u periodu između 1996. i 2004. godine i zaslužan je za uvođenje Grčke u evrozonu, podseća AFP.

Napadi zapaljivim bombama su česti u Grčkoj i njihove mete su najčešće kancelarije političara kada se njima iskazuje protest protivnepopularne politike.

Kancelarija Simitisa je bila pogođena sličnom bombom 2010. godine.

Ove zapaljive bombe ručne izrade najčešće su napravljene od kanistera za gas i tako da prouzrokuju manju štetu.

U Grčkoj stalno raste nezadovoljstvo stanovništa zbog ekonomskih mera uvedenih tokom protekle dve godine, a zemlja upada u sve dublju recesiju u kojoj je više od milion ljudi ostalo bez posla.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.