Grci žele da Atina izađe iz sporazuma s Makedonijom

Izvor: B92, 04.Okt.2018, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci žele da Atina izađe iz sporazuma s Makedonijom

Atina -- Oko 72 odsto Grka želi da se Grčka povuče iz sporazuma sa Makedonijom, pokazala je anketa sprovedena neposredno nakon referenduma u Makedoniji.

Prema rezultatima tog istraživanja, koje je objavio grčki portal "Proto tema", istovremeno 68 odsto gradjana je pozvalo vladu Aleksisa Ciprasa da raspiše referendum o tom pitanju.

Istraživanje je, kako se navodi, sprovedeno 1. i 2. oktobra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na reprezentativnom uzorku od 1.000 sagovornika.

Međudržavni sporazum Atina i Skoplje su potpisali nakon dužih pregvora u julu ove godine i on predviđa promenu imena Makedonije u Republika Severna Makedonija, a njegovim prihvatanjem toj bivšoj jugoslovenskoj republici otvorilo bi put ka evroatlantskih integracijama.

Prema podacima Državne izborne komisije, izlaznost birača na makedonskom referenduma je bila 36,91 odsto građana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grci žele da Atina odbaci sporazum s Makedonijom

Izvor: Radio 021, 04.Okt.2018

Oko 72 odsto Grka želi da se Grčka povuče iz sporazuma sa Makedonijom, pokazala je anketa sprovedena neposredno nakon referenduma u Makedoniji...Prema rezultatima tog istraživanja, 68 odsto gradjana je pozvalo vladu Aleksisa Ciprasa da raspiše referendum o tom pitanju...Istraživanje je sprovedeno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.