Grci prodaju ostrvo Lezbos za 800.000 evra

Izvor: Press, 16.Dec.2014, 01:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci prodaju ostrvo Lezbos za 800.000 evra

Stravične posledice ekonomske krize osećaju se u Grčkoj već 6 godina, ali je sada čitava situacija dovela čak do prodaje nekih od najlepših ostrva. Među njima je i Mali Lezbos, koji košta svega 800.000 evra, koliko i malo luksuzniji stan u nekoj evropskoj metropoli. Budući vlasnik će za taj novac dobiti ostrvo na svega 200 metara od čuvene turističke destinacije Lezbosa.
Mali Lezbos smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << se jednim od najlepših ostrva na Mediteranu, s netaknutom prirodom, peščanim plažama i zalivima. Vlasništvo nad ostrvima u Grčkoj najčešće se prenosi s generacije na generaciju, ali mnoge porodice su zbog teške ekonomske situacije odlučile da ih ipak prodaju.

 
Vlasnik kompanije koja se bavi prodajom ostrva “Vladi prajvet ajlendsa” Farhad Vladi, rekao je da je njihova cena znatno opala u poslednjih pet godina, za čak 30 odsto od vrednosti pre početka krize.
- Ljudi imaju manja primanja i zato gledaju kako mogu da zarade, a da pored toga smanje gubitke zbog poreza na zemljište - objasnio je on.
I pored niskih cena ostrva, kupovina te vrste nekretnine ipak je rezervisna zabogate. Tako je ponosna vlasnica Skorpiosa, koje je nekad posedovao grčki magnat Aristotel Onazis, postala Ruskinja Jekaterina Ribolovljeva (25), ćerka milionera Dmitrija Ribolovljeva. On je ćerki kupio ostrvo za 126,1 milion evra. Takođe, bivši emir Katara šeik Hamad bin Kalifa el Tani obezbedio je za sebe čak šest grčkih ostrva, poznatih po imenu Ajlet of Oksija, za svega 6,9 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.