Grci ne veruju vakcini protiv gripa

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2009, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci ne veruju vakcini protiv gripa

Grci su veoma skeptični kada se radi o korisnosti vakcinacije protiv novog gripa, koja bi u toj zemlji trebalo da počne u ponedeljak, 16. novembra, pokazuju rezultati ispitivanja javnog mnjenja.

Dvoje od troje Grka nisu voljni da prime vakcinu, iako je širenje nove bolesti u Grčkoj došlo do epidemijske granice, otkrila je anketa koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je, za atinski dnevnik "Katimerini" obavila agencija "Javna pitanja".

Utvrđeno je, takođe, da većina stanovnika preduzima mere individualne zaštite (od učestalog pranja ruku do uzimanja iskučivo kuvane hrane), ali samo polovina poštuje preporuke o izbegavanju masovnih okupljanja, dok je svega 27 odsto onih koji se klone rukovanja.

U anketi se došlo i do saznanja da negativan stav prema efektima vakcinacije imaju i zdravstveni radnici, lekari i medicinske sestre, koji se smatraju najbolje obaveštenim o novoj bolesti.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.