Grci ne smiju da iznesu iz zemlje više od 2.000 evra

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2015, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci ne smiju da iznesu iz zemlje više od 2.000 evra

Grčke vlasti su zabranile svojim građanima da iznesu iz zemlje preko 2.000 evra u kešu.

Ovaj zakon je objavljen u državnom glasniku i već je stupio na snagu. "Odobren je izvoz novčanica u evrima ili drugim inostranim valutama u vrijednosti od 2.000 evra ili ekvivalent u inostranoj valuti na jednog čovjeka za jedno putovanje u inostranstvo", kaže se u dokumentu.

Ograničenja se ne odnose na osobe >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koje stalno žive u inostranstvu.

Odluka o ograničavanju iznošenja keša donijela je Centralna banka Grčke.

Kako se navodi, ranije se odobravalo građanima Grčke da iznesu do 10.000 evra.

Ranije je saopšteno da su se grčke banke otvorile nakon tronedjeljnog "odmora". Ostaju na snazi ograničenja za ukidanje keša - Grcima je dozvoljavano da uzimaju sa bankomata do 420 evra nedjeljno.

(Sputnjik)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Grci ne smeju da iznesu iz zemlje više od 2.000 evra

Izvor: Vostok.rs, 25.Jul.2015, 10:46

25.07.2015. -..Grčke vlasti su zabranile Grcima da iznesu iz zemlje preko 2.000 evra u kešu...Ovaj zakon je objavljen u državnom glasniku i već je stupio na snagu...„Odobrenje izvoza novčanica u evrima ili drugim inostranim valutama u vrednosti od 2.000 evra ili ekvivalent u inostranoj valuti...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.