Grci naterali Makedonce da povuku spot za Evrosong

Izvor: Vesti-online.com, 02.Mar.2013, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci naterali Makedonce da povuku spot za Evrosong

Samo tri dana pošto je premijerno prikazan spot za makedonsku pesmu "Imperija" koja će se takmičiti na Evroviziji, on je povučen sa Jutjuba, a razlog za to su protesti Grka kojima je zasmetao spomenik Aleksandru Makedonskom, koji se vidi u spotu!

Grci osporavaju činjenicu da je Aleksandar Makedonski deo istorije Makedonije, i zbog toga video za pesmu koju izvode Esma Redžepova i Vlatko Lozanoski mora na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << doradu.

Menadžerka Redžepove potvrdila je da je spot skinut sa Jutjuba, i da se ubrzano radi na njegovoj zameni, dok sa makedonske nacionalne televizije kažu da video nije ispunjavao standarde za evrovizijsko predstavljanje.

Šef makedonske delegacije na Evrosongu Ljupčo Mirkovski istakao je da državna televizija nije imala uvid u ono što je napravljeno za evrovizijsku pesmu i da je privatnoj produkciji "Egzit B", koja je snimila sporni spot, ipak bilo dozvoljeno da radi bez nadzora.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.