Izvor: S media, 16.Maj.2012, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci masovno povlače novac iz banaka!

Samo u ponedeljak, dan uoči propasti pregovora vodećih političkih stranaka da formiraju koalicionu vladu, povukli su čak 700 miliona evra!

Evro umire na Egeju

Kako je JPMorgan kiksnuo?

Ako Grčka bankrotira šta će biti sa vašim letovanjem?

Grčki predsednik Karolos Papoulias upozorio je da bi se 'strah mogao razviti u paniku' u grčkim bankama nekoliko nedelja uoči najavljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << novih izbora koji bi mogli da katapultiraju Grčku iz evrozone.

Guverner narodne banke George Provopoulos otkrio je predsedniku da su štediše još u ponedjeljak povukle ogromne sume novca iz grčkih banaka.

'Gospodin Provopoulos rekao mi je da nije bilo panike, već da postoji veliki strah koji bi se mogao razviti u paniku. Vrednost povučenih uloga do 16 sati, kada sam ga nazvao, bila je viša od 600 miliona evra', rekao je Papoulias.

Izvori iz dve grčke banke potvrdili su Reutersu da je povlačenje evra juče nastavljeno istim tempom, prenosi tportal.

foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.