Izvor: Radio 021, 01.Okt.2020, 12:20

Granice Mađarske i Grčke ostaju zatvorene

Mađarske granice ostaće zatvorene do kraja oktobra kako bi se sprečilo dalje širenje virusa korona, saopšteno je iz kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana.

Mađarska je zabranila ulazak stranaca još 1. septembra i donela odluku da svi Mađari koji se vraćaju iz inostranstva moraju da idu u karantin, prenosi Rojters.

U Mađarskoj je do sada potvrđeno 27.309 slučajeva Covida-19 i 718 smrtnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ishoda među kovid pacijentima.

Grčka je produžila zabranu vazdušnog, pomorskog i kopnenog putovanja za državljane trećih zemalja do 12. oktobra, prenosi MIA.

Ograničenja za kopnene granice uvode se iz preventivnih razloga za zaštitu javnog zdravlja od širenja Covid-19 u Grčkoj i odnose se na period od 1. do 12. oktobra.

Odluka predviđa privremeno ograničenje ulaska u zemlju za sve državljane trećih zemalja sa bilo koje tačke ulaska u zemlju i na bilo koji način, uključujući vazdušne, pomorske, železničke i drumske veze, iz preventivnih razloga zaštite javnog zdravlja od daljeg širenja Covid-19 na grčkoj teritoriji.

Odluka se ne odnosi na državljane država članica EU i Šengenskog sporazuma, kao i na državljane Australije, Gruzije, Kanade, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.