Granice Mađarske i Grčke ostaju zatvorene

Mađarske granice ostaće zatvorene do kraja oktobra kako bi se sprečilo dalje širenje virusa korona, saopšteno je iz kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana.
Granice Mađarske i Grčke ostaju zatvorene
Foto: 021.rs
Mađarska je zabranila ulazak stranaca još 1. septembra i donela odluku da svi Mađari koji se vraćaju iz inostranstva moraju da idu u karantin, prenosi Rojters.
 
U Mađarskoj je do sada potvrđeno 27.309 slučajeva Covida-19 i 718 smrtnih ishoda među kovid pacijentima.
 
Grčka je produžila zabranu vazdušnog, pomorskog i kopnenog putovanja za državljane trećih zemalja do 12. oktobra, prenosi MIA.
 
Ograničenja za kopnene granice uvode se iz preventivnih razloga za zaštitu javnog zdravlja od širenja Covid-19 u Grčkoj i odnose se na period od 1. do 12. oktobra.
 
Odluka predviđa privremeno ograničenje ulaska u zemlju za sve državljane trećih zemalja sa bilo koje tačke ulaska u zemlju i na bilo koji način, uključujući vazdušne, pomorske, železničke i drumske veze, iz preventivnih razloga zaštite javnog zdravlja od daljeg širenja Covid-19 na grčkoj teritoriji.
 
Odluka se ne odnosi na državljane država članica EU i Šengenskog sporazuma, kao i na državljane Australije, Gruzije, Kanade, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet