Građanin se ubio ispred zgrade Skupštine Grčke

Izvor: Blic, 04.Apr.2012, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građanin se ubio ispred zgrade Skupštine Grčke

Atina - Nepoznati stariji muškarac ispalio je jutros sebi metak u glavu na glavnom gradskom trgu u Atini izazivajući šok i sažaljenje brojnih prolaznika, javila je grčka agencija ANA.

Prema prvim informacijama, čovek se popeo na stepenice na trgu Sintagma koje vode ka zgradi Skupštine Grčke i pucao sebi u glavu.

Na tim stepenicama i trgu već mesecima se održavaju protesti zbog oštrih mera štednje koje su nametnute grčkom stanovništvu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Medicinska ekipa koja je došla na lice mesta, kao i policija mogli su da samo konstatuju smrt. U policiji je rečeno da će istragom pokušati da utvrde razlog samoubistva.

Više istraživanja i studija poslednjih meseci je pokazalo da je poveća broj depresivnih stanja i samoubistava u Grckkoj, gde je ekonomska i socijalna kriza pored ostalog, izazvala veliko povećanje broja nezaposlenih i drastično smanjenje plata i penzija.

Ipak, broj samoubistava i dalje je mnogo manji nego na severu Evrope. Broj samoubistava u Grčkoj tokom 2009. godine - pre izbijanja krize, bio je tri na 100.000 stanovnika što je manje od trećine evropskog proseka.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Atena: Muškarac se ubio ispred grčkog parlamenta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Apr.2012

Nepoznati stariji muškarac ispalio je jutros sebi metak u glavu na glavnom gradskom trgu u Ateni izazivajući šok i sažaljenje brojnih prolaznika, javila je grčka agencija ANA. Prema prvim informacijama, čovjek se popeo na stepenice na trgu Sintagma koje vode prema zgradi parlamenta Grčke i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Starac pucao sebi u glavu na centralnom trgu u Atini

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2012

ATINA - Jedan starac izvršio je jutros na centralnom trgu u Atini samoubistvo pucnjem u glavu, prenosi novinska agencija ANA.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Pucao sebi u glavu ispred zgrade Skupštine Grčke

Izvor: S media, 04.Apr.2012

Nepoznati stariji muškarac ispalio je jutros sebi metak u glavu na glavnom gradskom trgu u Atini izazivajući šok i sažaljenje brojnih prolaznika, javila je grčka agencija ANA...Prema prvim informacijama, čovek se popeo na stepenice na trgu Sintagma koje vode ka zgradi Skupštine Grčke i pucao...

Nastavak na S media...

Samoubistvo ispred Skupštine Grčke

Izvor: Danas, 04.Apr.2012

Nepoznati stariji muškarac ispalio je juče sebi metak u glavu na glavnom gradskom trgu u Atini, javila je grčka agencija ANA. Prema prvim informacijama, čovek se popeo na stepenice na trgu Sintagma koje vode ka zgradi Skupštine Grčke i pucao sebi u glavu. Na tim stepenicama i trgu već mesecima...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.