Gervala: Očekujem da bi Grčka uskoro mogla da krene ka priznanju tzv.Kosova

Izvor: B92, 07.Apr.2023, 13:04

Gervala: Očekujem da bi Grčka uskoro mogla da krene ka priznanju tzv.Kosova

Priština -- Kosovska ministarka spoljnih poslova Donika Gervala izjavila da očekuje da bi Grčka "uskoro mogla da krene ka priznanju" nezavisnosti tzv. Kosova.

"Očekujem da bi Grčka uskoro mogla da krene ka priznanju, jer ne vidim dilemu da li su Kosovo i Grčka partnerske države", rekla je Gervala podnoseći izveštaj skupštinskom Odboru za spoljne poslove, a prenosi Gazeta ekspres.

Ipak, kako je izjavila, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Priština ne može da nameće svoju volju nezavisnoj i suverenoj državi. "Naše je da radimo u tom pravcu, a njihovo je da odaberu trenutak, rekla je Gervala.

Poziciju Atine prema nezavisnosti tzv. Kosova iznela je 28. marta prilikom posete Srbiji predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu, koja je izjavila je da stav Grčke o Kosovu i Metohiji ostaje nepromenjiv i stabilan.

Grčka je jedna od pet zemalja članica EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.