Gde putovati kolima, a gde avionom?

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jun.2015, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde putovati kolima, a gde avionom?

Ako planirate da idete na letovanje u Crnu Goru, skupite ekipu i krenite kolima jer ćete proći duplo jeftinije nego da idete avionom, a pritom ćete se super zabaviti. Odlično zezanje za male pare čeka vas i ako krenete kolima u Grčku. U Antaliju ili neko drugo tursko letovalište krenite samo avionom.

Ako odlučite da letujete u Budvi najisplativije je da putujete autobusom. Cena povratne karte kreće se do 5.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dinara, ali se putuje 12sati.

Ukoliko želite da stignete brže, za samo 40minuta možete stići avionom do Tivta po ceni od 15.000 do 18.000 dinara za povratnu kartu. Nakon toga možete uzeti taksi do Budve po ceni od 6.000 dinara.

Putovanje sopstvenim prevozom ima ogromne pogodnosti, pored toga što možete da obiđete sve na putu do željene destinacije možete napraviti pauzu bilo kad. Odlazak do Budve, ukoliko vaš auto troši 8 litara na 100km koštaće vas oko 12.000 dinara u jednom pravcu, ukoliko putujete iz Beograda. U tu cenu je uračunata je i putarina.

Mnogi od vas planiraju da otputuju na Halkidiki. Naš predlog je idite autobusom.

Avionom možete doći do Soluna, a zatim neki drugim prevozom do grada na Halkidikiju. Cena povratne avionske karte je oko 21.000 dinara. Cena dodatnog prevoza zavisi od izbora prevoza ili dogovora sa taksistima pa može biti i do 12.000 dinara ako vas prevari taksista.

Put u sopstvenoj režiji koštaće vas 18.000 dinara u jednom pravcu, i u tu cenu je uračunat benzin, i putarina u iznosu od 960 dinara i mostarina od 1.320 dinara. Autobuska karta košta 7.200 dinara.

Predivna Turska mami uzdahe na sam pomen Antalije. Za ovu udaljenu destinaciju ne postoji autobuski prevoz, ali zato možete avionom. Putuje se oko 5 sati i cena povratne karte je 27.780 dinara do Ankare odakle ćete morati da se prevezete nekim drugim prevozom.

Ako se odvažite na putovanje kolima spremite se na 21sat neprekidne vožnje. Ova odluka koštaće vas nešto više od 23.000 dinara u jednom pravcu, naravno sa svim troškovima puta uključujući putarinu od 720 dinara, izuzev ličnih potreba poput hrane i pića.

Važno je da znate da zelena karta košta 2.000 dinara, a za Grčku je neophodna i međunarodna vozačka dozvola.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.