Izvor: Blic, 30.Mar.2023, 21:07

GRČKA OFANZIVA NA BALKANU Sve veći interes Atine za pitanje Kosova govori da se nešto dešava, samo šta? Mnogi sumnjaju na PRIZNANJE, ali priča ima mnogo jači GEOSTRATEŠKI ZNAČAJ

"Naš stav o Kosovu ostaje nepromenjen", rekla je juče predsednica Grčke Katerina Sakerapolu usred Beograda. Tako je svim nevernim Tomama razvejala sumnje da će njena zemlja popustiti pred priticima i priznati Kosovo. Ali, kao što njena izjava nije slučajna, tako ni pojačane diplomatske aktivnosti Atine ka Beogradu i Prištini sve su osim stihijske: dolaze iz borbe Grčke za dominantnu ulogu na Zapadnom Balkanu, a "gorivo" su ekonomski i geopolitički interesi.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.