GRČKA OBJAVILA PRAVILNIK LETOVANJA! Kada stignete na more nemojte se iznenaditi, sačekaće vas OVE DVE STVARI

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2020, 18:02

GRČKA OBJAVILA PRAVILNIK LETOVANJA! Kada stignete na more nemojte se iznenaditi, sačekaće vas OVE DVE STVARI

Hoteli koji će tokom leta raditi u Grčkoj moraće da imaju doktora i prostorije za karantin od 15. juna kada počne sezona.

Čitav sistem je smišljen sa namerom da se spreči potencijalna kriza zbog pandemije korona virusa.

Grčki ministar turizma Hari Teoharis objavio je plan zaštite u letovalištima koji je deo vladinog plana "restart turizma" koji je napravljen u dogovoru sa grčkim premijerom Kirakisom Mitsotakisem.

Preventivne mere smišljene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su u cilju da gosti hotela budu što bezbedniji. Doktori će biti odgovorni za testiranje na kovid-19, a karantinska zona će biti za one koji budu testirani pozitivno i ako je potrebno pacijenti će biti premešteni u lokalnu bolnicu na lečenje.

U slučaju manjih grčkih ostrva ministar turizma ističe da važe slična pravila, ali da će biti oko 20 zdravstvenih stručnjaka za kovid-19 i 600 kreveta u slučaju intezivne nege.

Od 1. juna u Grškoj će biti otvoreni hoteli i kampovi prevashodno za njihove građine, a od 15. juna aerodrom u Atini će prihvatati letove iz drugih zemalja. Od 1. jula grčki aerodromi biće spremni za internacionalne letove.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GRČKA LETOVANJE 2020 Otvaraju se granice i hoteli, nema testiranja, a ovo su svi VAŽNI DATUMI

Izvor: Blic, 23.Maj.2020, 13:34

Turistička sezona u Grčkoj trebalo bi, izvesno je, da počne 15. juna, najavio je premijer ove zemlje Kirijakos Micotakis.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.