Fudbalska Grčka gori – Srbin na dve pobede od titule

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 12:42

Fudbalska Grčka "gori" – Srbin na dve pobede od titule

Posle mnogo godina navijači Panatinaikosa su više okrenuti fudbalu nego košarci – Ivan Jovanović je razlog tome.

Srbin čini čuda na klupi Atinjana. Još samo dve pobede ga dele od naslova prvaka.

Grčki fudbalski šampionat dugo, baš dugo, nije bio ovako uzbudljiv, ovako neizvestan kao ove godine i biće tako do samog kraja trke za titulu u kojoj Panatinaikos i AEK ulaze poravnati dva kola pre kraja.

Srpski trener Ivan Jovanović mogao bi, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslednjih 180 minuta fudbala, od strane navijača Panatinakosa da dobije status koji u zelenom delu Atine uživa samo legendarni Željko Obradović.

Pozovi srpskog trenera radi uspeha, definitivno može da se uvede kao parola i vodilja za PAO koji je u Ivanoviću moguće dobio ono što je košarkaška sekcija svojevremeno dobila sa Obradovićem.

Naravno, prerano je za ovakvu paralelu, deluje i malo pretenciozno bilo čiji opus porediti sa likom i delom Žoca, međutim kada se uzme u obzir da Panatinaikos čeka na fudbalsku titulu dugih 13 godina, jasno je da se i ovakve misli o veličini srpskog stratega roje u glavama navijača ovog kluba.

Podsetimno, Ivanović je Panatinaikosu prethodne sezone doneo prvi trofej posle osam godina, Kup je unet u klupske vitrine, a da to nije bila slučajnost i splet sećnih okolnosti, pokazuje i aktuelna takmičarska godina u kojoj atinski klub, uz AEK, igra najstabilnije, najkonstantnije, uz najbolju odbranu kao zaštitni znak ekipe u kojoj ne postoji izrazita zvezda.

Triler borba za titulu doživljava vrhunac.

U sredu, i AEK i Panatinaikos su odigrali nerešeno, PAO je uzeo bod protiv PAOK-a (1:1), dok je tim Matijasa Almeide odigrao bez golova sa Olimpjakosem. Dva kola pre kraja ista meta – isto odstojanje.

Oba tima su na 77 bodova s tim da AEK ima lakši raspored do kraja - mečeve sa timovima koji su bez tekmičarskih ambicija, Arisom i Volosom.

Panatinaikos za tri dana čeka - pakao!

"Zeleni" će na megdan večitom rivalu Olimpijakosu pred tribine "Karaiskakisa", uz arbitražu stranog sudije, i u krajnje neprijateljskom okruženju pokušaće da dođu do pobede.

Kakav bi to holivudski scenario bio po Jovanovića i PAO - pobeda nad najvećim rivalom, za titulu, još na njegovom terenu... To bi se pamtilo, to bi Srbina uzdiglo među najveće heroje kluba bogate istorije.

Ako se sezona završi "hepi endom" po Jovanovića, ovaj stručnjak će takođe istaći i najozbiljniju kandidaturu za najboljeg srpskog trenera godine, priznanje koje je već jednom osvajao, i to 2011. kada je uzdigao kiparski APOEL i vodio ga kroz Ligu šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.