Fišer: Izbeglička kriza se ne rešava zatvaranjem granica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jan.2016, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fišer: Izbeglička kriza se ne rešava zatvaranjem granica

Predsednik Austrije Hajnc Fišer istakao je večeras da se izbeglička kriza ne može savladati zatvorenim granicama.

On je u novogodišnjem obraćanju naciji apelovao na Austrijance da i pored kriza sa kojima su bili suočeni prošle godine, ostanu optimisti.

Takođe je upozorio da se ne sme voditi politika potrage za "žrtvenim jarcem" i pokušajem da se izbeglička kriza rešava zatvaranjem granica.

Protekla godina je, prema njegovim rečima, bila jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od najtežih u proteklih decenija, ukazujući na grčku krizu, ukrajinski konflikt i građanski rat u Siriji.

"Najpogrešnije bi bilo u ovoj situaciji ako bi tražili jednog spoljnog neprijatelja ili kolektivnog žrtvenog jarca i da smatramo da je sve crno", naglasio je Fišer kojem je ovo 12. i ujedno poslednje novogodišnje obraćanje naciji.

On se založio za jedinstvo u pronalaženju rešenja za izbegličku krizu, te apelovao za više pomoći u kriznim regionima, kao i bolju kontrolu spoljne granice EU, ali i pravedniju raspodelu tereta izbeglica u Evropi.

"Pre svega mora biti okončan rat, kako bi se terorizmu ukinulo plodno tlo", uveren je Fišer.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PREDSEDNIK FIŠER: Zatvaranje granica neće rešiti izbegličku krizu!

Izvor: Kurir, 02.Jan.2016, 13:54

BEČ - Predsednik Austrije Hajnc Fišer (Heinz Fischer) istakao je večeras da se izbeglička kriza ne može savladati zatvorenim granicama...On je u novogodišnjem obraćanju naciji apelovao na Austrijance da i pored kriza sa kojima su bili suočeni prošle godine, ostanu optimisti...Takođe je upozorio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.