Festival savremenih svetskih produkcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2016, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival savremenih svetskih produkcija

Festival savremenih svetskih produkcija inspirisanih delima Vilijama Šekspira, biće održan u Čortanovcima i pored smanjenih sredstava iz budžeta za kulturu. Na festivalu će učestvovati teatri iz Velike Britanije, Grčke, Indije, a publika će ponovo imati priliku da vidi predstavu "Perikle" u režiji Nikite Milivojevića koji je i idejni osnivač festivala.

Festival će otvoriti predstava "Dva viteza iz Verone" čuvenog Glob teatra iz Londona, a gostovaće i pozorište >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Indije sa predstavom „Bogojavljenska noć" „Kompani teatra" iz Mumbaja.

Šekspirovim sonetima inspirisana je i džez pevačica Maria Joao, koja će u Vili Stanković nastupiti trećeg dana festivala.

Festival je odmah po osnivanju postao deo međunarodne mreže Šekspir festivala, jedinstven je u ovom delu Evrope jer je posvećen najvećem svetskom stvaraocu a atraktivni pozorišni program je se igra pod vedrim nebom kako je to bilo i u Šekspirovo vreme.

Festival će biti održan od 29. juna do 6. jula, a za publiku je organizovan prevoz iz Beograda i Novog Sada.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.