Fajman: Nema otpisa duga, samo produženje roka

Izvor: Press, 26.Jan.2015, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajman: Nema otpisa duga, samo produženje roka

Austrijski kancelar Verner Fajman izjasnio se danas protiv daljeg otpisa duga Grčkoj.
On je, u izjavi austrijskom radiju „Oe3“, rekao da ne može zamisliti otpis duga Atini. Međutim dodao je da je moguće, ako Grčka nastavi da ispunjava svoje obaveze, rok otplate bude produžen. Fajman je prethodno čestitao lideru „Sirize“ Aleksisu Ciprasu na izbornoj pobedi i najavio nastavak saradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sa novom grčkom vladom.

"Austrijska vlada će i sa novom grčkom vladom konstruktivno sarađivati. Uveren sam da će se u EU pronaći zajednička osnova u borbi protiv nezaposlenosti i siromaštva", poručio je šef austrijske vlade. On je kazao da polazi od toga da će se i buduća grčka vlada pridržati dogovora sa EU i podvukao da je stabilna Grčka u zajedničkoj monetarnoj uniji u interesu svih.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.