Evropa menja plan za spas Grčke?

Izvor: B92, 19.Jun.2012, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa menja plan za spas Grčke?

Brisel -- Evropski partneri Atine i Međunarodni monetarni fond moraće da razmotre uslove grčkog programa pomoći ovog leta, izjavio je jedan od zvaničnika EU.

"Iluzorno je reći da ne možemo ili nećemo da revidiramo grčki program", rekao je zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman.

"Bilo bi "glupo" držati se ranijeg dogovora jer se ekonomska situacija u Grčkoj i van nje pogoršala"

"Stavili bismo potpis na iluziju", rekao je izvor, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukazujući na to da je Grčka u roku od dva meseca dva puta održala izbore.

"To neće biti "odlučeno za dve nedelje", naveo je zvaničnik.

Grčka je bila primorana da zatraži međunarodnu finansijsku pomoć u dva navrata, prvi put 110 milijardi evra 2010, a zatim još 130 milijardi ove godine, dok su joj privatni kreditori oprostili dugovanja u iznosu od 107 milijardi evra.

Prema postojećim uslovima, Grčka treba da smanji javni dug za oko 11,5 milijardi evra ili oko pet odsto bruto domaćeg proizvoda do 2014, a grčke partije žele da taj rok bude produžen do 2016.

Odlaganje ciljeva povlačilo bi ili milijarde novih sredstava od međunarodnih kreditora ili milijarde obezbeđene dodatnom budžetskom štednjom u Atini.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU: Korigovaćemo program za spas Grčke

Izvor: Akter, 19.Jun.2012

Evropski partneri Atine i Međunarodni monetarni fond moraće da razmotre uslove grčkog programa pomoći ovog leta, izjavio je jedan od zvaničnika EU

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.