Evrogrupa razmatra dodelu Grčkoj kredita za premošćavanje

Izvor: Blic, 14.Jul.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrogrupa razmatra dodelu Grčkoj kredita za premošćavanje

Radna grupa Evrogrupe razmotriće danas mogućnost dodele Grčkoj kredita za premošćavanje, rekao je šef Evrogrupe Jerun Dajselblum novinarima u Briselu.

- Radimo na tome. Danas će to pitanje razmotriti radna grupa Evrogrupe. Moguće da ćemo imati telekonferenciju (cele Evrogrupe) danas ili sutra - kazao je on, a prenosi agencija Ria novosti.

Dajselblum je ukazao da se procenjuju "svi mogući instrumenti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i fondovi", kojima raspolaže zona evra. Međutim, svaki od njih ima svoje razloge ili komplikacije zbog kojih sredstva ne mogu da budu dodeljena, dodao je.

Ministar finansija Malte Edvard Sikluna je precizirao da evrozona razmatra mogućnost dodele Grčkoj kredita za premošćavanje nešto većeg od sedam milijardi evra.

- Govorimo o sumi nešto većoj od sedam milijardi evra. Mislim da ima nekoliko izvora gde bismo mogli da uzmemo osnovni deo tih stredstava. Idealno bi bilo kad bi cela Evropska unija bila solidarna, da zemlje EU pruže pomoć (i one koje nisu u zoni evra) - rekao je on, prenele su Ria novosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.