Euro2012: Senzacija! Grci izbacili Ruse

Izvor: BKTV News, 17.Jun.2012, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euro2012: Senzacija! Grci izbacili Ruse

Gol Jorgosa Karagunisa doneo Grčkoj pobedu protiv Rusije. Tim Dika Advokata nije uspeo da se sabere do kraja meča.
Fudbalski bogovi nose Zevsovu bradu i mašu grčkom zastavom. Sa iznenađujućom pobedom 1:0 protiv Rusije veliki autsajder Grčka uspela je da se dokopa četvrtine finala Evropskog prvenstva.
Rusi su krenuli žestoko, ali su ih zaustavili >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << požrtvovani Grci. Rezultat na kraju utakmice glasio je 1:0 za Grčku a junak dana bio je čovek sa najviše utakmica u istoriji Grčke reprezentacije Jorgos Karagunis!
’’Ova noć je važna za nas i za sve Grke. Naša zemlja prolazi kroz teška vremena . Ovo su neverovatni momenti, Ja sam zahvalan Bogu’’, rekao je Jorgos Karagunis, koji je sinoć dres Grčke nosio 120. put u karijeri i time se izjednačio sa Teodorisom Zagorakisom.
’’Mi volimo situacije kada su svi protiv nas’’, rekao je golman Mihalis Sifakis. ’’Žestoko su nas kritikovali, ali mi na tome rastemo. Subota je tako značajna za nas, mi smo divan narod koji nije zaslužio da ovako pati’’.
Rusi kao besni psi
Kada su saznali da je Češka pobedila Poljsku, Rusi su kao besni psi krenuli u napad. Pošto je druga utakmica grupe završena, a ova je bila u toku, Rusi zbog poraza protiv Grčke bili tek treći u grupi.
’’Ja ne krivim svoj tim, igrali smo vrlo dobro i napadali smo a Grčka se samo branila. Nažalost naša serija je prekinuta, ali to je fudbal’’, rekao je posle meča Dik Advokat.
Kao pobednici grupe A, Česi sada u četvrtini finala u Varšavi očekuju drugoplasiranog iz grupe B. Ukoliko Nemačka zauzme prvo mesto u grupi B, oni će u četvrtini finala igrati protiv Grčke u Gdanjsku.
Santos menjao
Nakon poraza od Češke, selektor Grčke reprezentacije Fernando Santos na klupu je poslao golmana Kostasa Halkijasa koji protiv Čeha nije ostavio dobar utisak.
Umesto njega branio je golman Arisa, Mihalis Sifakis, između ostalog na klupu je poslat i bivši fudbaler Minhena 1860 Hose Holebas koga je zamenio Jorgos Cavelas, prednost u napadu imao je Teofanis Gekas, dok je Kostas Fortunis morao na klupu, Sokratis Papastopulos je takođe bio u timu.
I Dik Advokat je morao da menja, umesto Konstantina Zirijanova igrao je Denis Glušakov.
Ruski navijači zahtevali ’’lepu’’ pobedu
Navijači Rusije kao i pred meč protiv Poljske razvili su veliku zastavu. Ovoga puta na zastavi nije bio ’’strašni ratnik’’ već se na Ruskom kao i Engleskom moglo pročitati: ’’Nemojte samo da pobedite, pobedite lepo’’.
I tim je uradio sve što je mogao, da usliši volju navijača. Bodreni od strane 20 000 navijača Rusi su dominirali u prvom poluvremenu.
Rusi dominantniji

Sa brzim i preciznim pasevima lako su prolazili Grčku odbranu ali su Andrej Aršavin, Aleksandar Keržakov i do sada vodeći strelac turnira Alan Džagoev sve svoje šanse promašili.
U 17. minutu Papastopulos sa gol linije je sprečio pokušaj Romana Širokova. Grčka je dobro otvorila meč, Kostas Kacuranis je u 4. minutu imao odličnu šansu da postigne vodeći gol za Grčku ali se rezultat ipak nije menjao.
Karagunis iz ničega
Onda su se Grci pretvorili u pravi živi zid, izgledalo je da im ne bi pomoglo ni spašavanje evra, ali daleko od toga!
Kada je posle ubacivanja lopte iz auta Širokov izgubio loptu, Grci su reagovali munjevito! Karagunis je prošao lako kroz odbranu Rusije i šutnuo loptu na gol.
I Vjačeslav Malafejev bio je nemoćan. Grci su mogli da slave vođstvo.
Prvo poluvreme sve okrenulo naglavačke
Golom Karagunisa Grci su imali rezultat za prolaz, Rusi su hteli da sami reše svoju sudbinu, nezavisno od rezultata meča Češke i Poljske. Nerešen rezultat između Češke i Poljske vodio bi i Ruse i Grke u četvrt finale.
Cavelasova prečka
Posle pauze Rusi su krenuli žestoko ka golu Grka i tako su otvorili put Grcima za kontre.
U 59. minutu u poslednjem trenutku Aleksandar Anjukov je uspeo da blokira pokušaj Teofanisa Gekasa, posle toga napadač Samsunspora imao je novu šansu koju je za dlaku promašio.
Rusi su nastavili sa napadima, ali su se suočavali sa kontrama Grka. U 71. minutu Cavelas je šutirao iz slobodnog udarca koji je srećom po Ruse završio na prečki.
Par minuta kasnije Česi su poveli protiv Poljske i Rusiji je pretilo ispadanje.
Grčki zid je idržao
Rusi su nastavili sa napadima, u 82. minutu Andrej Aršavin je centrirao sa desne strane Džagoev pokušao glavom, ali je njegov pokušaj otišao santimetrima pored stative gola Mihalisa Sifakisa.
Santos je nakon toga izmenama pokušao da pojača odbranu, umesto Salpingidisa on je u 85. minutu uveo Sotirisa Ninisa. U 63. minutu uveo je Makosa umesto Karagunisa i Holebasa umesto Gekasa.
I zid je do kraja izdržao.
Budimir Vasilijević
Tweet
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.