Izvor: FXLider.com, 19.Dec.2012, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUR/USD

Evro je porastao na najviši nivo u poslednjih sedam meseci u odnosu na američki dolar podržan optimizmom da će političari u SAD-u uspeti da postignu dogovor oko budžeta I time spreče ostvarenje scenarija takozvane fiskalne litice I ulaska privrede SAD-u u recesiju. Evro je porastao u odnosu na većinu kontra valuta nakon što je agencija za kreditni rejting Standard & Poor’s podigla rejting Grčke sa selektivnog bankrota. Poslovna klima u Nemačkoj verovatno se popravila drugi mesec za redom tokom decembra što bi signaliziralo da najveća evropska ekonomija može podržati oporavak ekonomije zone evra u narednoj godini. Fabričke narudžbine i izvoz su u Nemačkoj u oktobri porasle kako su isporuke u zemlje van Evrope neutralisale slabiju tražnju unutar valutnog bloka. I Bundestag je izjavio da očekuje da će se nemačka ekonomija oporaviti nakon pada u četvrtom kvartalu. John Boehner predsednik predstavničkog doma američkog Kongresa nastaviće pregovore sa Barack Obama-om sa alternativnim planom na predlog povećanja poreza od 1.2 triliona dolara koji je izneo predsednik.
Tokom azijskog trgovanja EUR/USD je oscilirao. Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne kupovine dok se RSI izlazi iz ove faze. Cena se odbila od gornje Bolindžer trake tako da je moguća dalja korekcija cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

StrategyEntry1st target2nd target
SHORT 1.323601.322501.32200

Nastavak na FXLider.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.