Izvor: FXLider.com, 19.Dec.2012, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večernja analiza za 19.12.2012

Evro je prevazišao sedmomesečni maksimum u odnosu na dolar nakon što je objavljen izveštaj koji je pokazao da je indeks poslovne klime u Nemačkoj porastao više nego što su ekonomisti prognozirali čime je povećana tražnja za regionalnim finansijskim instrumentima. ierre Moscovici ministar finansija Francuske jutros je objavio plan reforme bankarskog sektora.Britanska funta se popela na najviši nivo u poslednja tri meseca u odnosu na američki dolar kako su beleške sa poslednjeg sastanka Banke Engleske pokazale su da je komitet za monetarnu politiku bio podeljen 8-1 po pitanju nastavka monetarnog popuštanja. US akcije su nastavile rast signalizirajući da će S&P 500 indeks prevazići dvomesečni maksimum.Cena zlata je pod uticajem slabljenja američkog dolara, zaustavila pad tokom evropske sesije nakon što je tokom jučerašnjeg dana pala na najniži nivo u protekla tri meseca. Cena sirove nafte je prateći opšti optimizam na tržištu nastavila rast. Izveštaj koji je juče objavio API - američki institut za naftu pokazao je pad zaliha za 4.1 miliona barela u protekloj nedelji.
Za detalje o događajima pogledajte naš ekonomski kalendar.
Budite spremni, pročitajte članak klikom na link! Šta treba da znate o scenariju " fiskalne litice".

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

Jutarnja analiza za 20.12.2012

Izvor: FXLider.com, 20.Dec.2012, 10:43

Evro je tokom jučerašnjeg dana napravio manju korekciju nakon naglog rasta izazvanog pozitivnim vestima u zoni evra gde je Standard & Poor`s povećao kreditni rejting Grčke na B- a poslovna klima u Nemačkoj je tokom decembra nastavila da se popravlja. Britanska funta je u odnosu na američki...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.