EUR/USD

Izvor: FXLider.com, 08.Maj.2012, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUR/USD

Evro je trenutno blizu tromesečnog minimum nakon izbora u Grčkoj čiji rezultat je izazvao pitanja o daljem članstvu u evro zoni i pobede Francois Hollande-a u Francuskoj. Grčki lideri se i danas sastaju u pokušaju da formiraju novu vladu kako su dve najveće partije ostale bez većine i time ne mogu samostalno da formiraju vladu. Kako zemlja zavisi od fondova za pomoć kako bi ostala u zoni evra, nova vlada će morati da nadje način da smanji potrošnju 5.5 pc GDP-a u 2013 i 2014 godini. U Francuskoj novoizabrani predsednik Francois Hollande prvi predsednik socijalista u poslednjih 17 godina planira da insistira na smanjenju mera štednje i povećanju rasta proizvodnje. Kako su gradjani širom Evrope glasali za opcije protiv rigoroznih mera štednje evro je pao a rizik da grčka napusti zonu evra do 2013 godine se značajno povećao. U Nemačkoj je fabrička proizvodnja porasla više nego što je prognozirano kako je potražnja van zone evra pomogla privredi ove zemlje da savlada i održi se tokom dužničke krize koja je obuhvatila Evropu.
Tokom azijskog trgovanja EUR/USD je oscilirao. Na jednočasovnom grafikonu MACD ne pokazuje trend dok RSI oscilira. Cena oscilira izmedju srednje i donje Bolindžer trake. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Strategy
Entry
1st target
2nd target
SHORT 1.30223 1.30024 1.29987

Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

Jutarnja analiza za 8.5.2012

Izvor: FXLider.com, 08.Maj.2012

Grčki lideri se i danas sastaju u pokušaju da formiraju novu vladu kako su dve najveće partije ostale bez većine i time ne mogu samostalno da formiraju vladu. U Francuskoj novoizabrani predsednik Francois Hollande prvi predsednik socijalista u poslednjih 17 godina planira da insistira na smanjenju...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.