EU: Sukob ministara finansija

Izvor: S media, 14.Feb.2011, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Sukob ministara finansija

Ministri finansija EU sukobili su se danas u Briselu oko suzbijanja finansijske krize koja je 2010. godine pogodila zemlje zone evra.

Kamatne stope na obveznice portugalske vlade dostigle su skoro rekordni nivo otkako je uveden evro, te, kako se spekuliše, to može dovesti do toga da se i Portugal uskoro pridruži Grčkoj i Irskoj i zatraži medjunarodnu pomoć da bi se uhvatio u koštac sa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rastućim državnim dugom.

Kilogram blata za 11 evra!

Ministri finansija evrozone danas su bili podeljeni oko toga koliko hitno bi morali da odluče o sledećim koracima i koji bi to koraci trebalo da budu.

Ministar finansija Luksemburga Lik Friden upozorio je da kamatne stope u Portugalu rastu "možda zato što je (evrozona) prespora u donošenju relevantnih odluka".

S druge strane, njegov nemački kolega Volfgang Šojble smatra da ne treba žuriti s novim merama.

"Trenutno su finansijska tržišta stabilna, te bi verovatno bilo bolje da ih ne uznemiravamo nepotrebnom diskusijom", rekao je Šojble po dolasku u Brisel.

Ministri iz zone evra su obećali da će do kraja marta predstaviti "sveobuhvatan odgovor" na dužničku krizu.

Beta
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.