EP - Grci utišali Zagreb, Trikolori ubedljivi

Izvor: Sportske.net, 06.Sep.2015, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP - Grci utišali Zagreb, ''Trikolori'' ubedljivi

Pobedama Grčke i Francuske, kompletiran je drugi dan Evrobasketa.

Reprezentacija Grčke savladala je večeras u Zagrebu domaću selekciju Hrvatske sa 72-70, u poslednjem meču drugog kola Grupe C.

Oslabljeni neigranjem jednog od svojih najboljih igrača Bojana Bogdanovića, koji se povredio u duelu sa Slovenijom, Hrvati su imali blagu prednost u najvećem delu meča.

Ali, u samom finišu meča, posle vođstva Hrvata od 67-66, Grci >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << predvođeni Printezisom prave ključnu seriju 6-0, posle čega domaći nisu imali odgovor.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji bio je Spanulis sa 16 poena, a Printezis je upisao 13. Kod Hrvata se istakao Simon sa 18 poena, a odlični su bili i Ukuć sa 14 i Dario Šarić sa 11 poena i šest skokova.

Rezultati drugog kola Grupe C:

Makedonija - Holandija 78-71

Slovenija - Gruzija 79-68

Hrvatska - Grčka 70-72

Za to vreme, Francuska je u Grupi A večeras deklasirala Bosnu i Hercegovinu sa 27 poena razlike - 81-54.

''Trikolori'' su se večeras prikazali u mnogo boljem izdanju nego sinoć, kada su tek posle produžetka uspeli da slome otpor Finaca.

Selekcija BiH je tokom prvih deset minuta držala rezultatski priključak, ali su Francuzi u drugoj, a pogotovo u trećoj četvrtini, koju su dobili sa 30:10 stekli nedostižnu prednost i meč zatim rutinski priveli kraju.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj sa 12 poena i sedam skokova, a isti učinak imao je i Nando De Kolo. Zapažen je bio i Leo Vesterman, koji je meč završio sa devet poena, od toga sve tri trojke.

Na drugoj strani, najefikasniji Stipanović i Kikanović sa po 10 poena.

U ovoj grupi su danas postignuti sledeći rezultati:

Poljska - Rusija 82-79

Izrael - Finska 79-66

Francuska - BiH 104-77
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukić našao razlog poraza Hrvata: ''Glupe grčke fore''

Izvor: Sportske.net, 06.Sep.2015

Jedan od najboljih igrača Hrvatske u meču protiv Grčke Roko Leni Ukić nije mogao da kontroliše emocije u prvoj reakciji posle večerašnjeg poraza u Zagrebu...Podsetimo, Hrvatska je, bez pomoći jednog od svojih najvećih aduta Bojana Bogdanovića, poražena od Grčke sa 72-70, što joj je prvi...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.