ECB zadržala isti nivo pomoći za grčke banke

Izvor: Kamatica.com, 29.Jul.2015, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ECB zadržala isti nivo pomoći za grčke banke

Evropska centralna banka (ECB) je odlučila da zadrži dosadašnji nivo ograničenja hitnih sredstava za grčke banke, izjavio je danas jedan neimenovani izvor upoznat sa situacijom.Nedelju dana ranije, ECB je povećala obim Hitnog fonda za očuvanje likvidnosti (ELA) za 900 miliona evra na oko 91 milijardu evra, prenosi agencija Frans pres.

Uvođenjem kontrole kapitala pre mesec dana i limita za podizanja gotovine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << sa bankomata u visini od 420 evra nedeljno, Grčka je sprečila odliv sredstava iz banaka, a procene su da će novi paket međunarodne pomoći, vredan 86 milijardi evra, povratiti poverenje u posrnuli bankarski sektor zemlje, ocenjuje britanska agencija Rojters.

Nastavak na Kamatica.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.