ECB ponovo povećala likvidnost za grčke banke

Izvor: Kamatica.com, 22.Jun.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ECB ponovo povećala likvidnost za grčke banke

Evropska centralna banka (ECB) ponovo je danas povećala sredstva za likvidnost koja su na raspolaganju grčkim bankama, prema tvrdnjama jednog neimenovanog izvora iz grčke centalne banke.Iako visina iznosa nije objavljena, grčki izvor tvrdi da se "guverneri ECB-a mogu sastati u bilo kom trenutku, bilo danas ili sutra, kako bi razmotrili situaciju", prenosi agencija Frans pres.

Reč je o trećem podizanju praga Hitnog fonda >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << za očuvanje likvidnosti (ELA) od prošle srede, u uslovima kada grčke stediše nastavljaju sa povlačenjem sredstava iz nacionalnih banaka.

Grčki premijer Aleksis Cipras predstavio je juče nove predloge rešenja grčke krize, a današnji vanredni samit evrogrupe u Briselu je od presudnog značaja za sudbinu zvanične Atine, ocenjuju svetski mediji.

Nastavak na Kamatica.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.