Dvojicu na leđima nosi, gol daje i svima prkosi (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Feb.2017, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojicu na leđima nosi, gol daje i svima prkosi (VIDEO)

Benfika izborila izuzetno važan trijumf na gostovanju Bragi, zahvaljujući Kostasu Mitrogluu - 1:0

Blago Benfiki dok ima Kostasa Mitroglua. Klasičan špic, onaj koji ne igra u prostor, niti između linija tima, nego vuče uvek napred i daje golove, večeras je povukao slavni klub iz Lisabona na vrh tabele, pošto je minijaturom u 80. minutu preorao „Kamenolom“ i iskopao tri boda vredna povratka na lidersku poziciju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Grčki napadač je maltene sam doneo pobedu portugalskom prvaku u 22. kolu Primerire na gostovanju Bragi (1:0). Posle greške veznog reda domaćeg tima, Raul Himenez je doturio loptu Mitrogluu, ovaj kao tenk sravnio sa zemljom dvojicu čuvara, čak trojica narednih nisu smela da ga napadnu, pa ju je pored golmana Marafona protnuo u mrežu i omogućio Orlovima da i dalje imaju bod više od Porta.

Bila je ovo sedma uzastopna pobeda Benfike nad Bragom u svim takmičenjima, međutim, velike vrednosti, jer je predstavljala najteže gostovanje do kraja šampiona, uz ono Sportingu.

Još jednu vrlo dobru partiju za tim Vitora Pereire pružio je srpski internacionalac Andrija Živković, u prvom poluvremenu imao je jednu šansu i spremio dve saigračima, pre nego što je u 72. minutu ustupio mestu asustentu Himenezu. Standardno dobar na mestu zadnjeg veznog bio je Ljubomir Fejsa.

U dresu Brage 90 minuta na poziciji štopera odigrao je Lazar Rosić, a napadač Nikola Stoiljković je zamenjen u 72. minutu.

PRIMEIRA - 22. KOLO:

Petak:

Porto - Tondela 4:0 (1:0)

/Andre Silva 43pen, Neves 54, Tikinjo 63, Žota 90+2/

Subota:

Čaves – Aruka 2:0 (1:0)

/Brešan 8, Fabio Martins 80/

Moreirense – Estoril 1:1 (0:0)

/Sugu 53 - Rebočo 85 ag/

Feirense – Boavista 0:1 (0:0)

/Bulos/

Sporting - Rio Ave 1:0 (1:0)

/Alan Ruiz 20/

Nedelja:

Pasoš Fereira – Setubal 2:1 (1:0)

/Velton 24, 64 - Mejong 90+1 pen/

Belenenseš – Gimaraeš 1:1 (1:1)

/Migel Rosa 18 - Ernani 10/

Braga – Benfika 0:1 (0:0)

/Mitroglu 80/

Ponedeljak:

21.00 Maritimo - Nasional

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Žile i Fejsa bolji od Stojiljkovića i Rosića, Benfika ponovo prva! (video)

Izvor: Sportske.net, 20.Feb.2017

Fudbaleri Benfike vratili su se na vrh tabele portugalske lige, kako su u derbiju kola bili bolji od Brage...Izabranici Vitora Pereire slavili su na nezgodnom gostovanju sa minimalnih 0:1 (0:0)...Gol odluke pao je u 80. minutu, kada je sjajni grčki napadač Kostas Mitroglu nparavio dar-mar odbrani Brage...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.