Dva Albanca uhapšena u Grčkoj zbog branja planinskog čaja

Izvor: Blic, 23.Maj.2017, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva Albanca uhapšena u Grčkoj zbog branja planinskog čaja

Grčka policija je danas saopštila da je uhapsila dvojicu državljana Albanije jer su u pograničnoj oblasti ilegalno brali aromatični planinski čaj, samoniklu divlju biljku.

Policija je objavila da su jedan 20-godišnji i jedan 22-godišnji Albanac nabrali 16 kilograma planinskog čaja (lat. Sideritis), a optuženi su i za ilegalni ulazak u Grčku iz Albanije kod mesta Kristalopigi.

Grčke planine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su bogate lekovitom travom koja se koristi i u tradicionalonoj medicini, i kao čaj.

Međutm grčki propisi strogo ograničavaju branje, dopuštajući ga tokom svega nekoliko nedelja godišnje, i ograničavanjući ubranu količinu na dva kilograma godišnje po osobi koja mora biti registrovana za tu delatnost.

Dvojici Albanaca preti kazna do 12 meseci zatvora.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.