Drugi krak Turskog toka će proći kroz Srbiju! Jednu važnu zemlju u regionu Rusija je izostavila!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2019, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi krak "Turskog toka" će proći kroz Srbiju! Jednu važnu zemlju u regionu Rusija je izostavila!

Drugi krak "Turskog toka" će proći kroz Srbiju, Bugarsku i Mađarsku, ali ne i kroz Grčku, saopštio je ministar energetike Rusije Aleksandar Novak na marginama sednice rusko-turske međuvladine komisije.

- Drugi krak "Turskog toka" će proći kroz Bugarsku, Mađarsku i Srbiju. Direktno u Bugarsku - rekao je Novak, odgovarajući na pitanje o trasi drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kraka gasovoda.

Prvi krak "Turskog toka" će, kako se očekuje, biti pušten u rad 1. januara 2020. godine.

Što se tiče drugog kraka projekta, sve zavisi od realizacije gasnotransportne infrastrukture evropskih država. Ali, za sada, projekat proširenja gasnotransportnog sistema Bugarske, kako bi primio gas iz "Turskog toka" - ide po planu.

- Postoji sporazum između "Gasproma"  i Ministarstva energetike Bugarske, potpisana je agenda i realizacija projekta se ostvaruje u skladu sa agendom - odgovorio je Novak na pitanje novinara da li ga brinu rokovi izgradnje odgovarajuće infrastrukture u Bugarskoj.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Novak: Drugi krak Turskog toka ići će kroz Bugarsku i Srbiju, ali ne i Grčku

Izvor: Blic, 26.Jul.2019

Drugi krak gasovoda Turski tok će prolaziti preko teritorije Bugarske, a ne Grčke, i ići će preko Srbije i Mađarske, izjavio je danas ruski ministar energetike Aleksandar Novak na marginama na sastanku rusko-turske međuvladine komisije u Antaliji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.