Drugi dan posete Grčkoj, Vučić sa Micotakisom

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Dec.2019, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi dan posete Grčkoj, Vučić sa Micotakisom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom.

Prethodno su srpski ministri, državni sekretari i pomoćnici ministara imali odvojene sastanke sa svojim resornim kolegama iz Grčke.

Aleksandar Vučić predvodi srpsku delegaciju u Atini u kojoj su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar energetike Aleksandar Antić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prosvete Mladen Šarčević i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Predsednik Vučić se sastao sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom, sa kojim ga veže dugogodišnje poznatnstvo, bliski lični i međupartijski odnosi.

Nakon bilateralnog sastanka će kopredsedavati trećoj sednici Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke.

Nakon sednice će biti potpisani Zajednička deklaracija o upostavljanju strateškog partnerstva dve zemlje i Program saradnje dve vlade u oblasti obrazovanja, nauke i tehnloškog razvoja za period od 2020. do 2022. godine.

Deklaracija podrazumeva niz zajedničkih stavova u vezi sa najvažnijim pitanjima, međusobnom podrškom oko najvaznijih pitanja za obe zemlje i čitavim nizom drugih opštih političkih stavova koji se tiču prijateljskih i strateških odnosa dve zemlje.

Posle sastanka sa premijerom, programom posete, predviđeno je da se Vučić sastane i sa arhiepiskopom antinskim i sve Grčke Jeronimom II, a na kraju i sa predsednikom Koalicije radikalne levice (SIRIZA) Aleksisom Ciprasom.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.