Dragi: Grčka mora da uradi mnogo više

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2015, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragi: Grčka mora da uradi mnogo više

Šef Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi izjavio je juče da Grčka mora da uradi mnogo više, i to hitno, na izradi prihvatljivog plana kako bi dobila dalje finansiranje od EU.

On je dodao da nedostaje okvirni plan kako bi se nastavilo finansiranje koje Grčkoj daje EU, preneo je AFP.

Dragi je kazao da Atina mora izaći sa takvim planom koji bi kreditori mogli da iskoriste kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi procenili dejstvo predloga vezanih za domaću politiku i njihov uticaj na ekonomiju i finansijsku stabilnost zemlje.

"Potrebno je mnogo, mnogo više rada i to hitno", kazao je Dragi u Vašingtonu na marginama prolećnog zasedanja MMF i Svetske banke.

"Mi svi želimo da Grčka uspe. Odgovor je u rukama grčke vlade", dodao je on, prenosi AFP.

Grčki pregovarači će se sastati u Parizu u subotu sa predstavnicima EU, ECB i Međunarodnog monetarnog fonda kako bi pokušali da postignu dogovor uoči sastanka ministara finansija Evrogrupe 24. aprila u Rigi, navodi AFP.

Grčkoj vladi je hitno potrebno novo finansiranje kako bi mogla da isplati plate krajem meseca a zatim izvrši niz otplata dugovanja MMF-u i ECB u naredna tri meseca, podsetio je AFP.

Dragi je rekao da nedostaje okvirni plan i metodologija na osnovu koje bi se mogao proceniti ukupni uticaj predloženih promena na ekonomski rast i fiskalnu i finansijsku stabilnost zemlje.

Na pitanje da li bi se moglo dogoditi da Grčka bankrotira, Dragi je kazao da ni ne želi da razmišlja o nečem takvom.

"Grčki lideri ponavljaju da žele da ispune sve svoje obaveze", rekao je šef ECB, prenosi AFP.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.