Dora Bakojani upozorava Ankaru

Izvor: B92, 28.Jul.2009, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dora Bakojani upozorava Ankaru

Dora Bakojani (FoNet, arhiva)

Atina -- Ministarka spoljnih poslova Grčke Dora Bakojani informisala Brisel o "provokativnoj politici Turske", koja je poslednjih sedmica povredila njen vazdušni prostor

Dora Bakojani je ocenila kao neprihvatljivu politiku Turske čiji vojni avioni izvode uzastopne letove nad grčkom teritorijom u pokušaji da se zatvore delovi grčkog kontinentalnog pojasa.

Šef >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grčke diplomatije je ukazala na to da članice EU treba da imaju jasnu sliku o tome uoči decembarskog objavljivanja procene o putu pristupanja Turske Uniji, prenela je grčka novinska agencija ANA.

"Turska dosad nije poštovala svoje obaveze", kazala je Dora Bakojani, kao i da se pregovori o pristupanju EU zasnivaju na principima poštovanja dobrosusedskih odnosa i na miroljubivom prevazilaženju nesuglasica.

"Neprihvatljivo je povinovanje po izboru i selektivno ispunjavanje onoga što je dogovoreno", poručila je Dora Bakojani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.