Bakojani u Prištini - Grčka neće priznati Kosovo

Izvor: RTS, 03.Feb.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakojani u Prištini - Grčka neće priznati Kosovo

Ministarka spoljnih poslova Grčke Dora Bakojani potvrdila u Prištini ponovila da Grčke neće priznati nezavisnost Kosova. Bakojani duboko ubeđena da se dugoročna rešenja mogu postići samo dijalogom, demokratijom i diplomatijom.

Ministarka spoljnih poslova Grčke Dora Bakojani potvrdila je u Prištini da Grčka, koja ne priznaje nezavisnost Kosova, nije promenila stav po tom pitanju.

Bakojani, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Prištini boravi kao predsedavajuća OEBS, istakla je da je njen dolazak na Kosovo odraz važnosti koji ta organizacija i Grčka pridaju promociji mira i stabilnosti na Balkanu, ali da pozicija oko statusa Kosova ostaje nepromenjena.

"Grčka, kao sused, prijatelj i zemlja koja predsedava OEBS-om, podržaće Kosovo u ostvarivanju njegovih stremljenja da budu deo Evrope", rekla je Dora Bakojani nakon susreta sa predsednikom Kosova Fatmirom Sejdijuom.

Bakojani je dodala da je duboko ubeđena da se dugoročna rešenja mogu postići samo dijalogom, demokratijom i diplomatijom.

"Na Balkanu je bilo previše sukoba i vreme je da se problemi rešavaju pronalaženjem rešenja koje će prihvatiti zainteresovane strane", navela je Dora Bakojani, ocenjujući da je situacija na Kosovu osetljiva i da je zato potrebna posebna pažnja međunarodne zajednice.

"OEBS će učiniti sve da poboljša svakodnevni život svih građana na Kosovu", tvrdi grčka ministarka, ali i poručuje Albancima, Srbima, Turcima, Romima, Bošnjacima i drugim zajednicama da je na njima izgradnja zajedničke budućnost, uz poštovanje eropskih standarda.

Prema njenim rečima, nova uloga OEBS-a na Kosovu jeste olakšavanje odnosa zajednica i lokalnih vlasti.

Dora Bakojani je ocenila da je OEBS postigao značajne rezultate u zaštiti ljudskih i manjinskih prava i reformi vlasti na Kosovu i Metohiji.

Tokom boravka u Prištini Bakojani se susrela i sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka o Kosovu bez promene

Izvor: B92, 03.Feb.2009

Priština -- Ministarka spoljnih poslova Grčke Dora Bakojani rekla je u Prištini da Grčka, koja ne priznaje nezavisnost Kosova, nije promenila stav o tom pitanju... Dora Bakojani, koja u Prištini boravi kao predsedavajuća OEBS-u, rekla je da je njen dolazak na Kosovo odraz važnosti koji ta organizacija...

Nastavak na B92...

Bakojani: Stav Grčke po pitanju Kosova nepromenjen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2009

PRIŠTINA - Ministarka spoljnih poslova Grčke Dora Bakojani je u svojstvu predsedavajućeg Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju izjavila danas u Prištini da je njen dolazak na Kosovo odraz važnosti koji OEBS, ali i Grčka pridaju promociji mira i stabilnosti na Balkanu, i istakla da grčka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.