Dogovor postignut, Grčka zadovoljna

Izvor: S media, 26.Mar.2010, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor postignut, Grčka zadovoljna

Države članice evrozone saopštile su sinoć da su postigle dogovor o paketu pomoći Grčkoj, koji podrazumeva kombinovanje bilateralnih pozajmica i novac od Medjunarodnog monetarnog fonda.

Portugalski premijer Žoze Sokrateš saopštio je da se 16 država evrozone složilo oko stendbaj mehanizama, koje će biti korišćene samo ako to bude bilo neophodno.

Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Grčke Jorgos Papandreu pozdravio je mere partnera iz evrozone i Evropske centralne banke koje će njegovoj zemlji pomoći da se izbori sa dužničkom krizom, koja je potresla svetsko tržište i ugrozila zajedničku valutu.

Papandreu je rekao da je ovaj plan "veoma zadovoljavajući".

U nacrtu plana, u koji je uvid imala agencija AP, poziva se na oštrije mere kojima se ne bi dozvolilo da se finansije ponovo otrgnu kontroli i izazovu još jednu sličnu krizu, a Grčkoj se ne obećavaju jeftini krediti.

Iako se ne pominje ukupna cifra pomoći Grčkoj, dvojica neimenovanih diplomata su ranije saopštila da je reč o 22 milijarde evra, od čega bi dve trećine došle iz zemalja EU, a preostali deo od MMF.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.